KM Klon

skrivet av Gustav Ekström

I år kommer KM gå av stapeln den 25/4 även denna gång i Cresendos lokaler.

Vi kommer i år att köra samma upplägg som föregående år med tävling i bästa öl, bästa etikett och bästa klon.
Tanken är att alla som vill tävla i Klonklassen skall brygga samma recept (som finns bifogat i mailet) för att få en intressant jämförelse om hur olika bryggutrustningar/vatten påverkar resultatet.

För att alla som vill ska ha möjlighet att brygga Klon-receptet så publicerar vi det redan nu så att ni har möjlighet att brygga det.


Abbey Beer 

NHBF KM-klon 2020

Antal liter färdig öl: 23 liter

Alkohol: 6.4%


Recept: 


Malt:

4.5 kg Belgisk alemalt 

https://shop.humle.se/malt/dingemans/belgisk-alemalt/belgisk-alemalt-dingemans-hel-1-kg

1 kg Wienermalt 

500 g Biscuitmalt 

Mäska på 65 grader i en timme. 


Humle:

Perle 8 % 21g i 75 minuters kok 

Syrian Golding 5.5 % 21g sista 5 minuterna


Jäs i 22 grader med en påse M47 Belgian Abbey Yeast.


Ölet mår bra av att stå till sig i några veckor i en källare så börja tidigt. 

Har du inte möjlighet att koka 23 liter så får du räkna om receptet 

Vill du till exempel göra 16.1 liter tar du alla värden gånger 0,7  


Lycka till!